Nieuws

nieuwsberichten, nieuwsbrieven, aankondigingen enz.

Op 25 januari kwamen de aspirant-leden van Herenboeren Ede bij elkaar. We namen afscheid van twee bestuursleden, kregen een kijkje achter de schermen van de boerin van Herenboeren Grote Modderkolk en hebben de planning voor het komende jaar besproken.

Op 2 december 2019 konden we weer een flinke groep nieuwe geinteresseerden verwelkomen, een flink aantal kwam omdat ze de documentaire 'Eten van eigen hof' hadden gezien. Er waren ook een aantal mensen zo enthousiast dat ze meteen hebben toegezegd mee te gaan doen. Altijd weer leuk om te merken hoe enthousiast mensen zijn over Herenboeren!

We nodigen je uit voor de premiere van de film van Barend Hazeleger ‘Eten van eigen hof’. Een film over Herenboeren (Ede) en een andere manier van voedsel produceren. De premiere is op donderdag 10 oktober om 16.00 uur, met Q&A en borrel. Toegang is gratis, opgeven via . Trailer: vimeo.com/361017545.

Op 3 juli 2019 vond er wederom een informatieavond plaats op het gemeentehuis. De sfeer was goed, de reacties waren positief en we hebben een aantal nieuwe aspirant-leden mogen verwelkomen.

Zaterdag 15 juni vond er een ALV/ aspirant-ledenvergadering plaats. Doel van deze bijeenkomst was om de statuten en het huishoudelijk reglement van de toekomstige coöperatie met de aspirant-leden te bespreken. Met de vele goede tips zullen deze stukken worden aangepast en later vastgesteld.

Interesse in Herenboeren Ede? De volgende informatie bijeenkomst is maandagavond 2 december 2019. Inloop is vanaf 19.30 uur, start informatiebijeenkomst 20.00 uur, Raadhuis Ede, Bergstraat 4. Heb je interesse en wil je op de hoogte blijven? Aanmelden kan via www.herenboerenede.nl/contact of via .

Op 17 april heeft Herenboeren Groote Modderkolk het 100ste lid kunnen verwelkomen en daarmee is de start van de Herenboeren Groote Modderkolk een feit. Op 25 mei gaan ze officieel van start. Dat is ook voor Herenboeren Ede heel goed nieuws, als de Herenboerderij daar draait, kunnen we veel makkelijker rondleidingen en excursies organiseren, dicht in de buurt.

Edenaar Barend Hazeleger maakt een documentaire over Herenboeren, met oa Herenboeren Ede in de hoofdrol. De De film onderzoekt of Herenboeren de beweging is die gaat zorgen voor een duurzame voedselproductie, goed eten en een leefbaar platteland. Barend is een crowdfundingcampagne gestart om de documentaire ‘Eten van eigen Hof’ mogelijk te maken, zie: https://cinecrowd.com/eten-van-eigen-hof.