Nieuws

nieuwsberichten, nieuwsbrieven, aankondigingen enz.

26 mei is er een excursie naar boerderij de Groote Voort van Remeker kaas in Lunteren, voor leden en geintereseerden. Om te vieren dat er al heel veel Edese Herenboeren zijn bezoeken we deze inspirerende natuurinclusieve boerderij. Jan Dirk van der Voort geeft een rondleiding en vertelt over zijn manier van werken, die  veel raakvlakken heeft met de werkwijze van de Herenboerderij. De rondleiding start om 14:30 uur en duurt een uur. Het adres is Postweg 110 in Lunteren.

Op 21 april was bij de Goede Aarde de eerste ledenvergadering van Herenboeren Ede. Onder een warme zon maakten we kennis met andere Herenboeren, maakten we plannen voor de toekomstige Herenboerderij en hebben we gebrainstormd over hoe we de komende maanden nog veel nieuwe Herenboeren kunnen vinden zodat we volgend jaar kunnen eten van onze eigen Herenboerderij!

Met een groep Edese Herenboeren en geinteresseerden waren we op 14 april op bezoek in Boxtel bij de Herenboerderij in Wilhelminapark. Tijdens een rondleiding door Geert vd Veer zijn we alles te weten gekomen over de kipcaravan, de boomgaard, de varkens en koeien en hoe alles reilt en zeilt op een Herenboerderij. En de kinderen weten nu wat varkens lekker vinden!

Op 13 maart gaf Tjirk van der Ziel een interview bij Omroep Ede, bij het programma De Belevenis van Jan-Willem Slaats. Een uur lang veel informatie en achtergrond over waar Herenboeren Ede voor staat. Terugluisteren kan via lokaleomroepede.nl .

Een ingekorte versie staat hier:

Op donderdag 12 april en dinsdag 17 april organiseren we weer twee huiskamerbijeenkomsten. Dat zijn bijeenkomsten bij Herenboeren thuis, waar je in een kleine groep al je vragen over Herenboeren Ede kunt stellen. Speciaal bedoeld voor mensen die overwegen met ons mee te doen. Uiteraard kun je aan het einde van de bijeenkomst ook de intentieverklaring voor deelname tekenen.

De huiskamerbijeenkomsten zijn gepland op:

  • donderdag 12 april om 20.00 uur
  • dinsdag 17 april om 20.00 uur

Je kunt je opgeven via e-mailadres: of via de site: www.herenboerenede.nl/contact (meteen ook inschrijven voor de nieuwsbrief).

Als je ons doorgeeft op welke avond je wilt komen, ontvang je van ons het adres.

Je bent van harte welkom, we vertellen graag het verhaal van Herenboeren Ede!

De eerstvolgende informatiebijeenkomst zal woensdag 23 mei 2018 plaatsvinden in het gemeentehuis van Ede (Bergstraat 4, 6711 DD Ede), en begint om 20:00u. Er is een informatieronde voor mensen die voor de eerste keer komen en een verdiepingsronde.

Thema voor de verdiepingsronde is de kwaliteit van voedsel bij natuurlijke landbouw, met een presentatie door Marion Wijdeven van Vital Food Management.

We hopen weer veel nieuwe en bekende gezichten te mogen ontmoeten.

Ben je van plan te komen? Meld je dan even aan, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan via www.herenboerenede.nl/contact of via .  We hopen je te zien in mei!

Op 15 maart was er een mooie mijlpaal voor Herenboeren Ede. Het 50e huishouden besloot mee te doen met Herenboeren Ede.  Wethouder Willemien Vreugdenhil feliciteerde het 50e huishouden en Herenboeren Ede met deze mijlpaal. 

De informatiebijeenkomst van 16 januari was gezellig en drukbezocht. We hebben weer met een flinke groep nieuwe aspirant Herenboeren kennis gemaakt. Twee huishoudens hebben de intentieverklaring getekend, waarmee het totaal aantal huishoudens dat meedoet met Herenboeren Ede nu 41 is. Binnenkort worden er weer informatiebijeenkomsten georganiseerd, op deze site en op Facebook en Twitter @herenboerenede, wordt u op de hoogte gehouden.