Een paar highlights uit zijn presentatie:

- Ghanees spreekwoord: soil erosion is soul erosion

- Onderzoek van Cees Buisman (hoogleraar kringloop technologieen): er moet balans zijn tussen materie, leven en bewustzijn. Als we meer bewustzijn hebben over de plaats van technologie in ons leven, én eerlijk delen, dan is genoeg eten voor 10 miljard mensen.

- Landbouw bedrijven met permacultuur principes betekent kijken naar hoe de natuur zich gedraagt en daarbij aansluiten. Wat is bijvoorbeeld de normale tijd voor een koe om kalfjes te krijgen en dus melk te geven? Als de natuur gevolgd wordt in er aan het einde van de zomer geen melk meer gegeven. Om jaarrond melk te kunnen leveren, wordt 40% van de koeien met hormonen tochtig gemaakt.

- Permacultuur betekent een systeem goed ontwerpen om alle natuurlijke eigenschappen van planten en dieren aan elkaar te koppelen zodat het systeem vanzelf draait. Bijvoorbeeld door na te denken over het aantrekken van de natuurlijke vijand van de rups die de wortels aantast. Welke vogel eet die rups en welke struik of plant moet je neerzettenom die vogels aan te trekken.

- Een goed permacultuur systeem kost vele jaren, Herenboeren wil wel 500 monden voeden, maar probeert zoveel mogelijk van deze principes toe te passen.