We hebben twee nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen: Johan Enters en Arnold van den Akker. Met Harmen, Janneke, Dirk en Paul telt het bestuur nu weer zes personen.

Wie zijn de nieuwe bestuursleden?

Johan

Johan Enters:

Ik woon met Sonja in Ede. Samen hebben we 3 kinderen. Naast werk als Director Digital Transformation bij Emerson (o.a. in Ede), heb ik diverse hobby's. Zo sport ik 2 x in de week bij Climax. Verder zet ik me in voor lokale initiatieven.

Een paar jaar geleden kwam Herenboeren op mijn pad. Een passend en vernieuwend concept voor deze tijd. Niet zeulen met het transport van groente, fruit en vlees over de hele wereld, maar in de verbinding met elkaar lokaal duurzaam voedsel te verbouwen. In Ede is nu zicht op daadwerkelijke realisatie van Herenboeren op de locatie in de Ginkel en ik wil graag mijn steentje bijdragen om dit samen met anderen een succes te maken.

Arnold van den Akker:

Samen met mijn vrouw Jolande Zewuster woon ik sinds 2000 in Ede. We zijn hier vanuit de Randstad naar toe gekomen voor de mooie omgeving met ruimte en natuur. Daarbij hielp het ook dat Ede mooi centraal ligt, omdat ik door heel Nederland werk. Na ruim 20 jaar wonen we hier, samen met onze drie jongvolwassen kinderen, nog steeds met veel plezier.


In mijn werk help ik, als organisatieadviseur en informatiemanager, bedrijven om hun werk beter, gemakkelijker en zo mogelijk prettiger voor klanten en medewerkers in te richten en uit te voeren. Dit doe ik zowel als zelfstandig ondernemer, als ook (soms) in loondienst. Op dit moment werk ik het grootste deel van mijn tijd bij een organisatie voor ouderenzorg.

Wij zijn al sinds 2018 als voorgenomen lid betrokken bij Herenboeren Ede. Dit als ‘uitbreiding’ van onze wens om steeds meer invloed te hebben op de manier hoe ons voedsel wordt geproduceerd. Naast onze eigen kleine moestuin zochten we al langer naar een manier om verantwoord met oog voor natuur en producent aan ons voedsel te komen.

Ik heb mij afgelopen december aangesloten bij het bestuur van HBE om te kijken hoe ik kan helpen. Vooralsnog vooral met het maken van plannen, maar zo meteen ook graag met mijn voeten in de spreekwoordelijke klei (en misschien ook wel in de echte ☺).

Nieuwe kartrekkers

Naast twee nieuwe bestuursleden hebben zich ook mensen gemeld die waar nodig een handje willen helpen: de kar mee willen trekken. We hebben alle kartrekkers, van eerste uur tot de nieuwe, hard nodig bij het realiseren en beheren van een Herenboerderij mochten we over grond en gebouwen kunnen beschikken. En dat blijft vooralsnog de belangrijkste stap.

Uiteindelijk zullen er, na de oprichting van de coöperatie, een aantal werkgroepen worden gevormd om de verschillende zaken te kunnen opzetten. Daarover meer als we zover zijn.

Op 15 maart willen wij, nu het eindelijk weer eens kan, bijeenkomen met alle kartrekkers. Informatie over locatie volgt nog per mail of WhatsApp.

Bijeenkomst aspirant-leden op te richten coöperatie

De Deskundigencommissie is gevraagd een bindend advies te geven over de verdeling van grond en gebouwen. Zodra dit advies afgerond is willen we alle aspirant-leden informeren tijdens een bijeenkomst.