Beste aspirant Herenboeren in Ede en omgeving,

Kartrekkers tijdens Störrig FestivalDe afgelopen weken hebben jullie regelmatig berichten over Herenboeren Ede in de regionale bladen kunnen lezen. Ook hebben we met een aantal vrijwilligers op verschillende voedselfestivals gestaan om het Herenboeren initiatief in Ede onder de aandacht van de bezoekers van de evenementen te brengen. We hebben zo heel veel boeiende en leuke gesprekken gevoerd. De mensen zijn over het algemeen erg enthousiast over het concept. We hopen dan ook dat we veel van deze mensen op 1 november weer zullen ontmoeten op de informatiebijeenkomst.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst op woensdag 1 november vindt weer plaats in het raadhuis van de gemeente Ede en begint om 20 uur. Er zal opnieuw een informatie- en een verdiepingsronde worden georganiseerd. De informatieronde is bestemd voor mensen die kennis willen maken met het concept. De verdiepingsbijeenkomst gaat dit keer over het thema natuur inclusieve landbouw.  

Organisatie

Bestuur Stichting Herenboeren Ede e.o.Op 26 oktober j.l. is de Stichting Herenboeren Ede opgericht. Tijdens de informatiebijeenkomst zal het bestuur van de Stichting Herenboeren Ede aan u worden voorgesteld. Zij zullen ook kort vertellen hoe de routekaart er tussen nu en over een jaar er globaal uit ziet. Ofwel: welke activiteiten en werkzaamheden moet er de komende maanden gebeuren om ervoor te zorgen dat we in het voorjaar 2019 van onze eigen boerderij kunnen eten.

Voorlopig is de belangrijkste opgave: er samen voor zorgen dat we voldoende huishoudens en mensen werven om de startkosten voor een gemengde boerderij, te kunnen betalen.

Moedig mensen in je kenniskring die wellicht ook belangstelling hebben om Herenboer te worden dan ook aan om naar de informatiebijeenkomst te komen.

 

Met vriendelijke groet,

 

De kartrekkers van Herenboeren Ede

Eerste kartrekkers bijeenkomst